ΒΙΚΤΩΡ ΡΟΥΔΟΜΕΤΩΦ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

2021-04-27

Ο ερευνητής της τοπικής ιστορίας κ. Κωνσταντίνος Παπακοσμάς μέσω της προσωπικής του σελίδας στο fb έκανε γνωστό μια πολύ σημαντική είδηση που αφορά ένα άξιο ΄τεκνο της πόλης . Γράφει ο κ. Παπακοσμάς: "Είχα την χαρά τον περασμένο Σεπτέμβριο να συνομιλήσω με τον Βίκτωρα Ρουδομέτωφ τον αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Αφορμή το νέο του βιβλίο το "Μακεδονικό Ζήτημα". Σήμερα πληροφορήθηκα ότι ο Καβαλιώτης επιστήμονας, γιός του αειμνήστου Νικολάου Ρουδομέτωφ, του ανθρώπου που διέσωσε και κατέγραψε την ιστορία της πόλης μας, συγκαταλέγεται στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως.

Η λίστα αυτή συμπεριλαμβάνει τους κορυφαίους 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως και το 2% των κορυφαίων επιστημόνων του επιστημονικού τους πεδίου, με βάση κατάταξη ομάδας ερευνητών του Πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ.

Ο Βίκτωρ Ρουδομέτωφ είναι ανάμεσα στους 28 ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Κύπρου στην ανανεωμένη, για το 2020, κατάταξη των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου με τίτλο, "Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators". Η κατάταξη, που δημοσιεύθηκε από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Stanford (ΗΠΑ), βασίζεται σε αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2019 και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων ανά το παγκόσμιο. Θερμά Συγχαρητήρια στον Καβαλιώτη καθηγητή που διαπρέπει στην Κύπρο".