Ο Αη Βασίλης της πλατείας …

2020-12-24

...για να μαθαίνουν οι νεώτεροι.. για τον Άγιο Βασίλη των παιδικών και μαθητικών μας χρόνων.. Χιλιάδες, χωρίς υπερβολή, Καβαλιώτες έχουμε φωτογραφηθεί στον συγκεκριμένο που ήταν ακριβώς εκεί που είναι η εξέδρα σήμερα. ήταν εκεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, ίσως και αρχές του 1970.

Ήταν εκεί μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Τότε .. μας "έπιασε" όλους ένας .. εκμοντερνισμός .. τι να .. πω και ο Άγιος Βασίλης , ό .. γύψινος.. ίσως και με άλλο υλικό δεν γνωρίζω.. θεωρήθηκε .. ντεμοντέ.. Σε κάποιες γιορτές δεν μπήκε ... φυσικά κανείς από εμάς τους σημερινούς ... νοσταλγούς των .. ίντα δεν τον αναζήτησε.

Ο Άγιος Βασίλης μας για κάποια χρόνια έμεινε σε αποθήκη παροπλισμένος.. μετά πήγε στην Χρυσούπολη. Κάποια χρόνια εμφανίστηκε εκεί.. Η τύχη του όμως ήταν και εκεί σύντομη .. κατέληξε σε αποθήκη...

Λίγα πριν , όψιμα, τον αναζήτησα, δυστυχώς έμαθα ότι πριν μερικά χρόνια από την .. αχρησία και τις φθορές του χρόνου καταστράφηκε.. Τουλάχιστον σε εμάς τους μεγαλύτερους έμειναν οι φωτογραφίες.. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Ένας από τους χιλιάδες των ..'ιντα που φωτογραφήθηκαν στον Άγιο Βασίλη της πλατείας