…. Να μας ξανάρθουν…

2020-12-26

Κάτι που μας ..έλειψε το 2020, μιας χρονιάς που να φύγει και να μην ξανάρθει όμοια της.. ήταν η επικοινωνία, η συναναστροφή . Οι μετακινήσει των νέων , οι ανταλλαγές εκπαιδευτικών εκδρομών και προγραμμάτων (Erasmus) .Με νοσταλγία αναπολούμε τα προηγούμενα χρόνια, τότε που η πόλη μας και τα σχολεία της φιλοξενούσαν παιδιά και εκπαιδευτικούς από την Ευρώπη . Σταχυολογούμε μερικές αναρτήσεις για επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών τα προηγούμενα χρόνια στον Δήμο Καβάλας.

«Εκατοντάδες παιδιά και εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν την πόλη και το Δημαρχείο την χρονιά που πέρασε (2019) . Έλληνες και ξένοι συμμετέχοντες σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα αλλά και μαθητές σχολείων της πόλης μας. Όαση ελπίδας, η νέα γενιά, το αύριο του τόπου μας. Πόσο σημαντικό να μιλάς με τα παιδιά, πόσο σημαντικό το μέλλον να είναι μπροστά σου..» .

«Μαθητές και μαθήτριες από πέντε χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα από την Ελλάδα, τη Τσεχία, την Πολωνία, την Ιταλία και την Πορτογαλία φιλοξενήθηκαν στο Δημαρχείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συνοδοί τους γνώρισαν την ιστορία της πόλης και του ιστορικού κτιρίου του δημαρχείου, έλαβαν αναμνηστικά δώρα και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη φιλοξενία των Ελλήνων μαθητών και καθηγητών, της διοίκησης του δήμου και των κατοίκων».

«Γέμισε νέους το Δημαρχείο της πόλης μας. Εκπαιδευτικοί και μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος erasmus από την Ιταλία και την Τουρκία ξεναγήθηκαν στους χώρους του. Γνώρισαν την ιστορία της πόλης αλλά και την λειτουργία του Δήμου. Το πρόγραμμα στο οποίο μετέχει και το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας έχει ως στόχο τη δημιουργία εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας μέσω των οποίων θα προβάλλονται αρχαιολογικοί χώροι των κρατών μελών του προγράμματος.( Οκτώβριος 2019)».

«Το 6ο Λύκειο Καβάλας (Απρίλιος 2018) «φιλοξενεί» μαθητές και εκπαιδευτικούς από 4 χώρες. Οι μαθητές και οι καθηγητές ξεναγήθηκαν στο δημαρχείο της Καβάλας, στο Μουσείο Καπνού και στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Οι μαθητές του 6ου Λυκειού Καβάλας, μαζί με μαθητές από σχολεία της Ουγγαρίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Σλοβακίας στο Δημαρχείο Καβάλας ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο Ιστορίας του Δήμου κ. Κώστα Παπακοσμά στο κτίριο όπου τους μίλησε για την ιστορία της Καβάλας αλλά και του κτιρίου.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν, το Μουσείο Καπνού, καθώς και τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων».