Γιατί τώρα ..ιστορία

2020-12-05

Αγαπητοί αναγνώστες μας

Αγαπητοί φίλοι ,

Η παιδεία, η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο, αποτελεί το θεμέλιο για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας προόδου, μιας ζωής πιο ποιοτικής, πιο ανθρώπινης. Σήμερα , εποχή πανδημίας και αλλαγών στερούμαστε όλοι την φυσική επαφή , ποιο πολύ από όλους τα παιδιά, οι νέοι το πιο δημιουργικό και ελπιδοφόρο κομμάτι μιας κοινωνίας .

Ο χώρος της Παιδείας σήμερα αν μη τι άλλο πρέπει να αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα για όλους μας, να γίνει η βάση για την ευρύτερη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Η προσπάθεια μας , στην ηλεκτρονική καταγραφή θεμάτων Ιστορίας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου κύκλου δημιουργικής πρωτοβουλίας με στόχο το πολυτιμότερο τμήμα του πληθυσμού, τα παιδιά μας, τη νέα γενιά. Λιθαράκι μικρό για ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία.

Φίλοι αναγνώστες

Η κατάκτηση της γνώσης και η απόκτηση δεξιοτήτων, σε συνδυασμό με την καλλιέργεια του χαρακτήρα μέσω της άντλησης γνήσιων προτύπων, αποτελεί μια συναρπαστική πορεία.

Η ομάδα της ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ, των Σελίδων Ιστορίας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος , απευθύνει σε όλους προσκλητήριο κοινής δράσης για την Παιδεία, με ίσες ευκαιρίες μάθησης , πληροφόρησης και ενημέρωσης για όλους.

Για μια κοινωνία που η γνώση θα γίνεται χαρά και αντίδοτο στην κρίση και σε όλα αυτά που βιώνουμε.

Είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία . Τώρα πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι, γιατί κανείς μας δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια για τη νέα γενιά τα παιδιά μας, την κοινωνία όλη.

Αυτός ο τόπος έχει ανάγκη την μνήμη , έχει ανάγκη αλλά και καθήκον, να την διαφυλάττει και να την μεταλαμπαδεύει στις γενιές που έρχονται.

Με βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με οδηγό την ιστορική διαδρομή αυτού του τόπου ας κάνουμε ένα άλμα μπροστά, ας ξεπεράσουμε τις αντιθέσεις μας, τους εγωισμούς μας. Ας βάλουμε το ΕΜΕΙΣ πάνω από το εγώ, το οφείλουμε στην γενιά μας, κυρίως όμως στις γενεές που έρχονται.

Η συντακτική ομάδα των ΣΕΛΙΔΩΝ