Έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια

2021-01-16

Στην Κεντρική Βιβλιοθήκη της Αγίας Πετρούπολης «Μαγιακόβσκι», πραγματοποιήθηκε έκθεση αφιερωμένη στον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και τον πρώτο κυβερνήτη της ανεξάρτητης Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης με την υποστήριξη του Επιχειρηματικού Κέντρο Πληροφοριών της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης στην Ελλάδα και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Αγίας Πετρούπολης «Μαγιακοβσκι». Η έκθεση είναι δίγλωσση, σε ελληνικά και ρωσικά και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο δύο χώρες, η Ελλάδα και η Ρωσία, συνδέονται ιστορικά μέσω ενός πολιτικού.

Η Έκθεση "Ιωάννης Καποδίστριας - Δύο χώρες, ένας πολιτικός" , μετά από την Αγία Πετρούπολη, θα πάει στην Ελλάδα για παρουσίαση στις συνεργαζόμενες πόλεις της Αγίας Πετρούπολης: Πειραιάς, Ναύπλιο, Θεσσαλονίκη, Πολύγυρος, Αριστοτέλης, Βέροια, Νάουσα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα, Δράμα, Φλώρινα και Λήμνος.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Καβάλας από το 2018 έχει υπογράψει τρία σύμφωνα συνεργασίας με τον δήμο Nevsky της Αγίας Πετρούπολης

Από επίσκεψη αντιπροσωπείας της Καβάλας στη Ρωσία, προέκυψε συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Μουσικού Σχολείου και του 6ου Γενικού Λυκείου, με αντίστοιχους θεσμούς.