Ταινία για την Θάσο το 1965

2020-04-28

Στο λιμάνι του Λιμένα στην Θάσο το 1965 . Στις φωτογραφίες διακρίνονται τα μικρά φέρυ - μπώτ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ΘΑΣΟΠΟΥΛΑ αλλά και το ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ μεταφέρουν επιβάτες , αυτοκίνητα αλλά και ...κοπάδια ζώων στο νησί από την Καβάλα και την Κεραμωτή. Εντυπωσιακή η αντίθεση με το κοπάδι με τα πρόβατα αλλά και με την Μερσεντές με τις γερμανικές πινακίδες !!! Οι φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί σε ένα Αγγλικό site και είναι από ένα μικρό φιλμάκι που γυρίστηκε στο νησί την εποχή εκείνη. Στη διεύθυνση αυτή www.britishpathe.com/record.php?id=1834 μπορεί να δει κάποιος το φιλμάκι όπου χαρακτηριστική είναι η σκηνή όπου ο βοσκός .. κυνηγάει τα πρόβατα έξω από το φέρυ μπώτ στο Λιμάνι.

Ο Σωτήρης Ξώγνος από την Γερμανία μας γράφει στην ηλεκτρονική μας σελίδα για την ..τύχη των μικρών φερυ μπώτ των φωτογραφιών «Το Θασοπούλα»

ήταν ξύλινο σκαρί, μετά τον παροπλισμό του στα μέσα της δεκαετίας του '60 ελλιμενίστηκε στο παλιό λιμάνι του Λιμένα και είχε γίνει μπουάτ. Αν θυμάμαι καλά λεγόταν Μπουάτ 107. Εκεί και στον Άγιο Βασίλη στην άλλη μπουάτ είχαν παίξει και οι Ολύμπιανς με τον Πασχάλη. Όταν μισοβυθίστηκε το «Θασοπούλα»

το έβγαλαν από το λιμάνι και το άραξαν στην ακτή εκεί που βρίσκεται σήμερα το ISLAND και το διέλυσαν».